Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Šv.Valentino laiškai -2014

Jau tradiciniu tampantis Raseinių parapijos ir Kultūros centro renginys „Šv.Valentino laiškai“ vasario 13-osios vakarą kvietė kalbėtis apie Meilę… Gal kažkam naujai, gal pamirštai, gal taip, kaip norėtume išgirsti… Nes kitaip, nei kalba pasaulis, televizija, interneto portalai, ar į kairę ir dešinę dalinamos raudonos širdutės. „Šv.Valentino laiškai“ jau treti metai kalba apie meilę, kuri dalinasi, aukojasi, yra kantri, maloninga, nepavydi…

Kaip surasti savo antrąją pusę, kas yra toji Meilė, kaip jos dėka tapti laimingiems ir padaryti laimingais šalia esančius? Trys šeimos – Žanas ir Lina Talandžiai, Saulius ir Danutė Mockai, Ramūnas ir Danutė Aleksos – liudijo apie savo gyvenimą, apie ieškojimus, sunkumus ir džiaugsmus, suradus iš Dievo malonės vienas kitą. „Meilė – tai sunkus kasdienis darbas. Kiekvieną rytą atsikėlus, padėkoti Dievui už naują dieną ir pažiūrėjus į savo antrą pusę iš naujo mokintis ją mylėti. Kasdien vis stipriau ir stipriau…”

Šiluvos parapijos klebonas kun. Erastas Murauskas katechezėje  dar kartą pabrėžė, kad laimingoje šeimoje turi būti: kryžius, į kurį kreiptume mintis tiek sunkumuose, tiek ir džiaugsmuose; stalas, kuris jungtų šeimą bendrystėje ir lopšys, kad namai visada būtų pilni gyvybės… Liudijusias šeimas Dievas gausiai apdovanojo: penki, aštuoni, keturi vaikai. Laimingi vaikai. Nes jie tikrai kasdien mato vienas kitą mylinčius tėvelius…

„Šv.Valentino laiškus“ padėjo rašyti raseiniečių dainininkių Ingos Šatkauskienės ir Austėjos Krivickaitės bei Ingridos Ručinskienės su draugais iš Šiaulių muzika ir giesmės. Renginį vedė „Svajoklio“ teatro aktoriai Eglė ir Domas. Po renginio šeimos bendravo agapėje ir dar ilgai nesiskirstė.

Kelių žiūrovų mintys:

Man šešiolika ir vis pagalvoju, kaip reikės atrasti savo tikrąją antrą pusę. Kai išgirdau, kaip šios šeimos meldėsi ir prašė šito Dievo, net nustebau nuo tokios minties. O paskui pagalvojau, juk jeigu Dievas mus sukūrė, tai Jis ir geriausiai žino, kas man geriausiai tiks į porą… “  ( Gabrielė )

Esu kilusi iš daugiavaikės ir tikinčios šeimos, tai ko gero, todėl labiausiai žavėjausi pasisakiusiais žmonėmis, kurie sugebėjo atsistoti po visokių negandų, susilaukti po penkis ar aštuonis vaikučius, juos išlaikyti, dorai išugdyti  ir dar viešai pripažinti savo klaidas. Šio renginio metu supratau jau atrodo žinomą tiesą – kad tikėjimas be sveikos nuovokos tėra fanatizmas, o sveika nuovoka be tikėjimo tėra racionalizmas. Gyventi tikėjime reiškia derinti abu dalykus.“ ( Inga )

Visą naktį paskui varčiausi neužmigdamas. Tas žmogus [Žanas] pasakė, kad jei tau patinka mergina, reikia eiti į bažnyčią ir už ją melstis. Kad gautų geresnį vyrą, nei aš… O juk tiek aš, tiek kiti vaikinai dažniausiai susipažįstame su gražiomis merginomis tam, kad mums patiems būtų smagu. Pirmą kartą pagalvojau, ar man patinkančiai merginai tikrai yra gera su manim? Ar aš galėčiau ją padaryti laimingą?…. “ ( T.)

Džiaugiuosi, kad yra tokių gražių renginių, dėkojam ir palaikom maldoje tuos žmones, kurie stengiasi ir kuria kažką gražaus…“  ( Mindaugas ir jaunimas iš Nemakščių )

Smagu, kad galėjom kažkuo padėti :)…“  ( savanorės Gabrielė B., Justina K., Gabrielė T., Gerda M., Marta S., Salomėja ir Julita – visą renginį praleidusios su liudijusių šeimų dešimčia vaikų )

Likau sužavėta Laiškų nuoširdumu, tikrumu ir poveikiu. Prisilietimas prie žmogaus sielos, jausmų, tikėjimo, meilės, atjautos, supratimo, bendrystės… atrodo nieko nekainuoja, bet labai dažnai tai būna nepasiekiamos  aukštumos. Dėkoju vakaro dalyviams ir rengėjams už parodytą kelią šių aukštumų link. Buvo nuostabu. AČIŪ.“ ( Jolanta )


  ———————————————————————————————————————————-

Tekstas:   Raseinių parapijos referentės Irenos Dambrauskaitės
Nuotraukos:  Mantės Jociutės,  Gabrielės Pečiulaitytės,  Mindaugo Tučo,  Vytaliaus Judicko.

 

 

Komentarai uždrausti.