Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

SIELOS 2011

Keliaujantis krikščioniškos muzikos festivalis SIELOS, prasidėjęs 2002 metais Plungėje,  šiais metais aplankė Lietuvos viduryje esantį miestą – Kėdainius. Šis šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis – ekumeninis, vienijantis visų krikščioniškų konfesijų tikinčiuosius, šiais metais jo globėjas – arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

Jubiliejiniame festivalyje muzika skambėjo net keturiose erdvėse, kur visi galėjo atrasti sau patinkančios muzikos. Atidarymas vyko klube „Vikonda“, kur pasveikinti visi festivalio dalyviai išsisklaidė skirtingose salėse: Kėdainių kultūros centre, Daugiakultūriniame centre ( senojoje sinagogoje ) ir Šviesos gimnazijoje bei pačiame klube „Vikonda“. Krikščioniška muzika buvo galima mėgautis net 7 valandas! Muzika skambėjo pati įvairiausia: kamerinė, akustinė, šlovinimo, galėjome išgirsti ir krikščioniško repo, roko, metalo muzikos. Taip pat organizatoriai stebino dovanodami ugnies šou ir gimtadienio tortą.

Populiariosios muzikos rinka užversta abejotinos muzikinės vertės ir abejotinas vertybes skelbiančiais kūriniais. Dėl to vienas iš festivalio dalyvių tikslų – būti atsvara narkotikų ir agresijos kultūrai, dainuoti ir kalbėti apie kitokį gyvenimą. Šis festivalis drąsina jaunus krikščionis nešti bendraamžiams amžinąsias vertybes ir uždegti Lietuvos jaunimą kasdien gyventi dorą, pilną meilės Dievui, artimui ir Tėvynei gyvenimą.

Raseinių parapijos Jaunimo centras trečius metus iš eilės kviečia Raseinių miesto ir aplinkinių miestelių jaunimą bei suaugusius vykti į šį festivalį kartu. Drauge aplankėme SIELAS Mažeikiuose, Utenoje, šiais metais ir Kėdainiuose. Džiaugiamės, jog šiais metais prisijungė ir sutvirtinimo sakramentui besiruošiantis jaunimas, taip pat Viduklės, Juodaičių jaunimas.

Visų vardu norime padėkoti Raseinių parapijos klebonui Vytautui Paukščiui už paramą ir palaikymą norėjusiems dalyvauti šiame festivalyje.

O dabar truputis asmeninių įspūdžių iš šio festivalio, kuris visiems vienaip ar kitaip įstrigo atmintyje ir širdyje:

„Festivalyje dalyvavau jau penktą kartą ir stebiuosi, jog kasmet atrandu vis kažką naujo. Nuoširdi muzika, giesmės, kuriomis šlovinome Viešpatį, seni ir nauji draugai – viskas sukūrė nuostabų išgyvenimą. Savyje džiūgavau dėl tų žmonių, kurie čia dalyvavo pirmą kartą ir mėgavosi visu tuo, ką gauna. Taip pat tai buvo puikios naujų liturginių metų išvakarės, išsidūkome ir dabar galime atvira širdimi pradėti adventą – Kristaus gimimo laukimą. Visiems, kurie galbūt, dabar tai skaitote, linkiu atrasti džiaugsmą Viešpačiu ir Viešpatyje.“ (Ieva)

„SIELOS tai kažkas nepaprasto… Į šį festivalį vykau norėdama pailsėti nuo įtempto gyvenimo ritmo, sustoti bent trumpam, įsiklausyti, ką Viešpats nori man pasakyti… Man be galo patiko ta vienybė koncertinėje salėje „Vikondoje“, kurioje skambėjo įvairi krikščioniška muzika. Tai pakylėjo. Buvo nuostabu klausytis gyvai grupių „Aukštyn bures“ ir „Quest Rising“ dainų. Šiame SIELŲ festivalyje supratau, jog šlovinant Kristų galima gauti daug Dievo malonių.“ (Dalia)

 „Vykau į Sielas, turbūt labiausiai vedamas smalsumo, buvo įdomu nuvykti į tokį didelį 4 scenų renginį. Iš pradžių spyriojausi, kad galbūt nevyksiu, bet vienas žmogus prikalbėjo keliauti. Atvirai, nesu didelis krikščioniškos muzikos mėgėjas, klausau visai kitokią muziką ir giesmių niekad nemėgdavau, ne tai, kad nemėgdavau, bet tiesiog neklausydavau jų, tad ir nesitikėjau kažko labai tokio… įspūdingo ar sukrečiančio. Bet viskas baigės tuo, kad po kelių valandų šlovinimo scenoje, kartu su grupe „Ichthus“ giedojau ir, kas svarbiausia, man tai patiko, labai patiko, net šiurpuliai per kūną bėgiojo. Vienintelis minusas, kad atsibosdavo pėdinti iš vienos scenos į kitą, o šiaip visas festivalis „superinis“ ir kitais metais dalyvausim!“ (Marius)

„Papasakosiu vieną labiausiai įstrigusią bendrystės akimirką, kuri buvo per šias Sielas. Koncertui įpusėjus ir jau šiek tiek praalkus, su draugais „Vikondos“ klubo balkone tiesiog ant kilimo susidėjome maistą, kas ką turėjome, susėdome ratu ir prieš pradėdami valgyti susikabinę rankomis kreipėmės į Dievą Tėvą Jėzaus išmokinta malda. Kažkaip iš karto atsirado viduj daugiau ramybės ir šviesos… nors ir dėl trankios muzikos bei šurmuliuojančios liaudies mažai vienas kitą girdėjome… Bet jautėme Jį.“ (Rūta)

„Praeitą šeštadienį susirinko didelis tikinčio jaunimo būrys. Palaimino mus klebonas kelionei į Kėdainius į šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalį SIELOS 2011. Giedojom giesmes, šlovinom Dievą, klausėmės koncertų keturiose salėse. Pajutau pakylėjimą, džiaugsmą ir Dievo artumą. Kai parvažiavau namo, dar ilgai dalinausi su namiškiais dienos įspūdžiais.“ (Sandra)

Komentarai uždrausti.