Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Šeimų šventė 2021

Birželio 19-20 dienomis šventėme tradicinę, jau aštuntą, Raseinių dekanato Šeimų šventę „Pasaulio taika prasideda šeimoje“ – „Vienas kūnas ir viena Dvasia“ ( Ef 4,4 ). Tai buvo vienas Raseinių parapijos renginių, minint garbingą parapijos 600 metų jubiliejų, nuoširdus atokvėpis po ilgo karantino laikotarpio, padėka Dievui ir padrąsinimas likti vienybėje.

Dėl pandemijos karantino apribojimų šventės data buvo perkelta iš gegužės mėnesio į birželį, buvo laikomasi visų aktualių SAM rekomendacijų.

Šeštadienio vakare miesto Maironio parke jau pastatytoje scenoje vyko vakarojimas-susitikimas su kunigu Arnoldu Valkausku ir Rimu Šapausku, kurie svarstė ir dalinosi įžvalgomis apie tėvo vaidmenį šeimoje, vyriškumą ir šventojo Juozapo pavyzdį – juk 2021-ieji metai popiežiaus Pranciškaus yra paskelbti šventojo Juozapo metais. Pokalbyje girdėjome asmeninį liudijimą bei šlovintojos Rugilės giesmių.  

Nuo 22 val. Raseinių bažnyčioje vyko naktinė Švenčiausiojo Sakramento adoracija už šeimas, kurią transliavo Marijos radijas. Maldoje visą naktį budėjo Šiluvos ir Raseinių parapijų maldų grupių nariai bei giedotojai.

Sekmadienį nuo 10 val. miesto parke jau šurmuliavo linksmas ir kūrybingas šeimų piknikas. Vaikams ir šeimoms tikrai buvo ką veikti…
* Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centras buvo įkūrę socialinių dirbtuvių kampelį, kur galima buvo daugiau sužinoti apie jų vykdomą projektą „Nuo globos link galimybių: bendruomeninių paslaugų plėtra“ ir pasigaminti puikių rankdarbių.
* Atsinaujinęs hipodromas kvietė susibičiuliauti su draugiškuoju poniu ir sužinoti, kokias veiklos galimybes siūlo hipodromo bendruomenė.
* Pasidžiaugti veislyno ,,Kalnų šuo“ augintiniais bei pabendrauti su jo vadovu Irmantu Tarnausku.
* Kaip prakalbinti medį rodė tautodailininkas Ričardas Ramanauskas ir dailės mokytoja Lolita Bitvinskienė.
* Dūzgiantis, žiedais ir saldžiu medumi kvepiančiame ,,Pievų medaus“ kiemelyje sukosi dvi Bitės, kurios mokė kaip pasigaminti medaus saldainius.
* Šiluvos Kultūros centro filialas paruošė edukaciją „Pro močiutės langą“. Visi norintys turėjo galimybę papuošti močiutės langą pieštomis gėlytėmis arba nuspalvinti medinę pakabą. Vadovė Birutė Greicienė kiekvienam dalyviui padovanojo po knygą.
* Floristė Kristina Beržeckienė kvietė parašyti savo vardą didžiuliame Raseinių bažnyčios trafarete, kuris jos rūpesčiu buvo padarytas parapijos 600 metų jubiliejaus garbei.
* Raseinių dekanato Šeimos centro savanoriai ir vadovė Jolanta pristatė Šeimos centro veiklą ir vykdomas programas.

12 val. Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas Virbalas SJ su Raseinių dekanu kunigu Vytautu Paukščiu ir kunigu Vincentu Tamošausku OFM Cap. iš Paulių Šv. Pranciškaus vienuolyno aukojo šv.Mišias. Kartu su šventės dalyviais meldėsi ir Marijos radijo klausytojai. Šeimos dalyvavo Žodžio liturgijoje, nešė atnašas. Sutuoktiniai atnaujino Santuokos sakramento įžadus. Mišiose giedojo Raseinių bažnyčios Votyvos choras, vadovė Gerda Lapinskaitė.

Po šv.Mišių, pasistiprinę Dievo Žodžiu ir Eucharistine Duona, klausėmės nuostabiai šilto ir linksmo grupės „Kūjeliai“ koncerto, kartu dainuodami, o kai kas ir šokdami. Vaikai bendravo su Raseinių Meno mokyklos mokomojo teatro „Svajoklis“ aktorėmis, mama Sandra Maslauskiene ir bėgo simbolinį 365 metrų „Mildutės draugystės“ bėgimą – jau 10 kartą šis bėgimas, palaikant šeimas, kurios augina vaikus su negalia, suburia būrį draugų ir bičiulių.

Nors ne vienas pabijojo saulės ir vasariškos kaitros, po senais parko medžiais šventės dalyviams buvo gana jauku: kas sėdėjo patogiose kėdėse, kas šeimomis įsitaisė ant patiesalų. Visi pastebėjome, kiek pasiilgome bendrystės ir gerų įspūdžių – net ir nutilus koncerto muzikai, nesinorėjo skubėti namo. Po vyskupo ir kunigų palaiminimo bei sugiedojus „Tėve mūsų“, širdyse liko šventės nešta žinia: esame bendruomenės ir Dievo bendrystėje – „Vienas kūnas ir viena Dvasia“. Tegul po visų pandeminių išbandymų, izoliacijų ir užsidarymų atsigauna sielos, atsiveria širdys ir iš naujo kuriasi ryšiai, nes mes esame reikalingi vieni kitiems.

Šventės organizatoriai: Raseinių Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų parapija ir Raseinių rajono kultūros centras, Raseinių miesto seniūnija.

Globėja: Raseinių rajono savivaldybė

Partneris: Marijos radijas

Pagrindiniai rėmėjai  – 
Lietuvių Katalikų Religinė Šalpa ir UAB Norvelita

Rėmėjai:
UAB Helanas
UAB Brosta
UAB Danspin
UAB Naftrus
UAB Renorapa
UAB Laugena
IĮ Vasiukai
Ina ir Mingaudas Tamaliūnai
ūkininkas Vaidas Rutkauskas
ūkininkai Adolfas ir Gintautas Kumpikevičiai

Šventės akimirkas užfiksavo:  Vytalius Judickas, Donatas Pranckevičius, Aleksandras Klemas, Birutė Greicienė, Irena Dambrauskaitė, Loreta Kordušienė, Raseinių NUIPC darbuotojos, manoraseiniai.lt

Komentarai uždrausti.