Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Raseinių jaunimas SIELOSe 2017

Muzikos ir tikėjimo piligrimystė

Raseinių parapijos jaunieji piligrimai pilnutėliu autobusu vėl keliavo į šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalį SIELOS, kuris šį kartą vyko Naujojoje Akmenėje. SIELOS jau šešiolika metų sėkmingai keliauja, kasmet aplankydamas vis kitą Lietuvos miestą ir sulaukdamas vis didesnio gerbėjų rato. Gera nuotaika, įvairaus stiliaus nuoširdi ir pozityvi muzika bei bendrystė – tai festivalio SIELOS vizitinė kortelė. Šiemet SIELOSE dalyvavo 30 atlikėjų iš Lietuvos, Latvijos bei garsus atlikėjas iš Nyderlandų REYER.

Pakeliui į N. Akmenę, lyjant lietui ir šiaušiant stipriam vėjui, sustojome Gruzdžiuose, kur mūsų laukė Švč. Trejybės parapijos klebonas kunigas Donatas Klimašauskas. Klebonas aprodė ir papasakojo apie Gruzdžių bažnyčią, joje esančius šventųjų paveikslus ir jų istorijas, padiskutavo su jaunimu jiems aktualiomis temomis apie skaistumą, santuoką, ateities planų kūrimą, tikėjimo vietą jų gyvenime. „Kodėl jaunų žmonių mažai bažnyčiose? Todėl, kad jūs nepažįstate Jėzaus. Kai Jį pažinsite ir susidraugausite, patys ateisite kaip kad einate pas geriausią draugą į svečius...“ – linkėjo išlydėdamas klebonas.

Naujoje Akmenėje festivalis vyko trijose scenose: Kultūros rūmuose, Evangelikų bažnyčioje bei katalikų Šventosios Dvasios Atsiuntimo bažnyčioje. Buvo labai patogu, nes visi trys pastatai yra vienas šalia kito ir vėjuotą lietingą dieną žiūrovams nereikėjo toli vaikščioti. Kiekvienas rinkosi pagal savo muzikinį skonį, bet visi apsilankė visose erdvėse. Aštuonias valandas trukęs festivalis prabėgo tikrai greitai. „Atvykome kelti sielų į Dangų,“ – minėjo ir dalyviai, ir žiūrovai.

„Daugelis žmonių net neįsivaizduoja kokia įvairi ir spalvinga yra krikščioniška muzika. Ji nėra įstrigusi viduramžiuose, o šiuolaikiška bei patraukli jaunimui ir suaugusiems, visiems pagal skonį.“ – sako festivalio SIELOS organizatoriai. Tą galime paliudyti ir mes, grįžę su pilnu bagažu gerų emocijų ir energijos:

„Buvo, labai smagu! Smagu buvo pasibūti su gera kompanija ir pažinti naujų žmonių, tikrai buvo verta važiuoti ir pasikrauti krikščioniškos dvasios!“ ( Dominykas )

„Aš jau treti metai vykstu į Sielas, bet norisi vis dar! Aišku, pasikrovėm energijos ir pozityvo iki kitų metų. „Chebra“ kaip visad stebino, o šių metų atradimas buvo Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos Talentų klubas. Tikrai kažkas NEREALAUS. Labai džiaugiuosi, kad užsukom i Gruzdžių bažnyčią, kunigas perteikė tookią gerą emociją! O šiaip buvo tikrai smagu ir šilta širdžiai, kai susirenka būrys žmonių vienu tikslu, pasijauti, kaip viena šeima…“ ( Deimantė)

Buvo labai smagu. Nors oras ir nelepino, bet nuotaikos puikios. O ir pavalgėme skaniai 😊“ ( Ilona)

„SIELOSE buvo labai smagu ir be galo visiems patiko! Wow!“ ( Ernesta)

„Labai labai patiko festivalis, tikrai džiaugiuosi, kad važiavau!“ ( Dovilė )

„Žiauriai gerai praleistas laikas, naujos pažintys bei emocijos, ačiū už labai gerai praleistą dieną!!“ ( Evelina)

„Norėtume pakartot“ ( Viktorija ir Justina )

„Didelį įspūdį paliko N. Akmenės Šv. Dvasios Atsiuntimo bažnyčia. Visi pasirodymai buvo labai gražūs ir įdomūs. Programa buvo apgalvota. Sielos buvo neužmirštamos.“ ( Akvilė)

„Šios SIELOS tikrai paliko nemažesnį įspūdį, nei pernai. Tiek atlikėjai, tiek pati aplinka, kurioje vyko pasirodymai, paliko puikius įspūdžius! Grįžau pasikrovusi naujos energijos, kurios tikrai užteks iki kitų metų Sielų! Tad renginį užskaitau 100% !!!“   ( Gerda)

„Labai įdomus ir unikalus koncertas. Daugiausia laiko praleidom Kultūros namuose, nes ten geriausias koncertas buvo“ ( Solveiga)

„Man labai patiko, visas koncertas, bei draugiška atmosfera. Dainos labai gražios. Manau, tai puiki proga smagiai praleisti laiką su draugais ir atrasti naujų!“ ( Greta)

„Man tai labai patiko grupė „Chebra“ ir tikrai labai norėčiau dar kartą pakartoti!“ ( Laura )

Ir visi kartu dėkojame Raseinių parapijos klebonui kun.V.Paukščiui už palaiminimą vykti bei UAB „Raseinių autobusų parkui“ ir mus saugiai vežusiam vairuotojui Narvidui Staškui.

Raseinių dekanato Šeimos centro vadovė Irena Dambrauskaitė

Panaudota informacija iš www.sielos.lt

Nuotraukos ir video jaunimo ir vadovų:                                  

 

Arūnas ir Lina Raudoniai – „Tu ateini į kiekvienus namus“

 

Grupė „Chebra“ – „Yra vienas Dievas Trijuose Asmenyse“

 

 

Komentarai uždrausti.