Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Lietuvos Jaunimo Dienos 2013

„Apkabink, Jėzau, mano pečius,
Tegu liejas Dievo malonė…“
( iš LJD-2013 himno )

Raseinių jaunimas Lietuvos Jaunimo Dienose 2013

Lietuvos jaunimo dienų (LJD) ištakomis galima laikyti susitikimą su popiežiumi Jonu Pauliumi II, kai jis lankėsi Lietuvoje 1993 m. – su jaunimu jis susitiko Kaune Dariaus ir Girėno stadione. Šį susitikimą jis pradėjo sakydamas „Kaip aš troškau šio susitikimo!“. 1997 m. įvyko pirmosios Lietuvos jaunimo dienos. Tai buvo piligriminis žygis nuo Vilniaus Aušros Vartų į Trakus. Tada dalyvavo tik 300 jaunuolių. 2000 m. Lietuvos jaunimo dienos „Tarp Dangaus ir Žemės“ įvyko Vilniuje. Jos surinko 5000 dalyvių. Tai buvo trijų dienų tikėjimo šventė Lietuvos jaunimui, švenčiant 2000 metų Jubiliejų. 2004 m. Lietuvos jaunimo dienos „Negaliu tylėti“ vyko Šiauliuose. Jos sukvietė 5000 jaunuolių iš visos Lietuvos. 2007 m. Lietuvos jaunimo dienose „Drąsos! Tai aš“ Klaipėdoje susirinko 6200 jaunuolių. 2010 m. Lietuvos jaunimo dienos „Kelkis ir eik!” Panevėžyje sutraukė per 7000 dalyvių. Ir štai šeštą kartą katalikiškas jaunimas rinkosi vėl Kaune. Tris dienas – birželio 28-30 d. – 8000 jaunų žmonių būrys su šūkiu „Jus aš draugais vadinu“ šventė susitikimą su tikėjimo broliais ir seserimis, su savimi, savo tikėjimo kelione, kurioje visada lydi geriausias ir ištikimiausias draugas Jėzus.

Raseinių parapijos jaunimo būrys ( 42 jaunuoliai ir 4 vadovės ) kartu dalyvavo šioje šventėje: atidaryme penktadienio vakarą Santakoje, Švč.Sakramento procesijoje nuo Santakos iki Žalgirio arenos, šeštadienio katechezėje Gerojo Ganytojo parapijoje, teminiuose užsiėmimuose, Atgailos ir sutaikinimo pamaldose bei šlovinimo vakare, sekmadienio Rožinio maldoje ir Šv.Mišių šventime Žalgirio arenoje. Nuostabus savaitgalis susitikimuose, maldoje, šlovinime, koncerte prabėgo labai greitai… Štai kelios pačių dalyvių mintys:

Laikas jaunimo dienose buvo tarsi malonių lietus! Viešpats apie draugystę kalbėjo labai asmeniškai ir švelniai, kviesdamas pasitikėti, o ne abejoti, mylėti, o ne bijoti. Draugystė sužavi, ji įtraukia vis labiau, stiprina, drąsina. Dievas trokšta, kad mūsų džiaugsmui nieko netrūktų.“  ( Indrė )

Labiausiai patiko atmosfera, kuri buvo pripildyta tokio nuoširdumo, gerumo, ten nesulaukiau nei piktų žvilgsnių, net negatyvias mintis sugebėjau išvyt! Nauja patirtis, kuri leido įsitikinti, kad šis pasaulis dar laikosi ant gėrio šakų. JĖGA!“ ( Neda )

„Dieve, dėkoju Tau, kad mane pakvietei į šį didžiulį renginį.“ ( Sandra )

„Buvo kažkas tokio, ko nepajautęs nesuprasi! Labiausiai įsiminė Atgailos ir sutaikinimo vakaras, bei Šv. Mišios Žalgirio arenoje. Atmosfera buvo nepakartojama!“
( Lingailė )

„Labai džiaugiuosi, kad galėjau dalyvauti!“ ( Goda )

„Lietuvos jaunimo dienas galėtų apibūdinti vienas žodis – ramybė. Absoliuti ramybė be baimės, nerimo, streso. Ramybė ateina kai pasakai “taip” Jėzaus draugystei, ir ji ne tik ateina, bet užlieja tave ir pakeičia. Tada supranti, jog gyvenimas – tai dovana, tad turi mėgautis juo, pradedi sulėtinti žingsnius ir pažvelgi į dangų pasigrožėti, imi daugiau šypsotis, visa komercija ir šiuolaikinės iškreiptos vertybės ima atrodyti juokingai, gal net pasibjaurėtinai. Viskas stoja į savo vietas ir į pasaulį pažvelgi nauju žvilgsniu, kuris mato viską šviesiau ir gražiau.“ ( Emilija )

„Šios dienos dar labiau praturtino mano dvasinį pasaulį, kuris yra labai svarbus jauno žmogaus gyvenime. Labiausiai patiko, kai didelė minia tapo vienu kūnu ir siela. Būtinai dalyvausiu kitose LJD.“ ( Monika )

Draugystė su Jėzumi – visada tikra, nuoširdi, nenuspėjama… Tai nepakartojamas nuotykis! Ir kiekvieną dieną viskas prasideda iš naujo… Kaip dainavome šėldami su grupe „Trinity“ iš Olandijos – „Ateik, ateik, ateik, į šventę, naujas pilnas gyvenimas laukia šiandien tavęs !“

 

Raseinių parapijos referentė – Irena Dambrauskaitė
Nuotraukos – I.Dambrauskaitės ir G.Lapinskaitės

 

 

 

 

Komentarai uždrausti.