Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

2016 m. balandžio 24 d.

RASEINIŲ DEKANATO ŠEIMŲ ŠVENTĖ

 

Balandžio 24 d. sekmadienį šventėme pasaulinę Gyvybės dieną ir Gailestingumo Jubiliejui skirtą dekanato Šeimų šventę “Pasaulio taika prasideda šeimoje“. Ši diena ypatinga tuo, kad sujungia mažus ir didelius, jaunus ir senus, o tas jungiamasis siūlas – gyvybė ir meilė. Tai diena, kupina džiugesio ir šeimų bendrystės, atjautos ir gailestingumo. Trečioji, jau tradicine tampanti dekanato Šeimų šventė, šiemet buvo su Gailestingumo Jubiliejaus devizu „Būkite gailestingi, kaip ir jūsų Tėvas gailestingas” ( Lk 6, 36).

Šventę pradėjome šv. Mišiomis Raseinių bažnyčioje už šeimas, kurias aukojo „Marijos Radijo“ programų direktorius kun. Gintaras Blužas OFS ir dekanato kunigai. Po to visi šventinėje eisenoje atėjome į parkelį prie Kultūros centro, kur skambiu maršu ir šokiu pasitiko Meno mokyklos pučiamųjų orkestras (vad. Alfonsas Rukas) ir Jungtinės meno mokyklos ir kultūros centro merginų choreografinė grupė prie pučiamųjų orkestro (vad. Aušra Jukilaitienė). Gausiai susirinkusiems koncertavo krikščioniškos muzikos atlikėjas Arnoldas Jalianiauskas su grupe, jaunimo mėgstama grupė „Chebra“ bei jau klasika tapusi roko grupė „Poliarizuoti stiklai“, Raseinių miesto šokių studijos ,,Our Dance“ šokėjai ( vad. Aurelija Balčiūnienė) ir šokių studija ,,Svajonė“ ( vad. Laura Balserienė). Apie gailestingumą ir atleidimo prasmę kalbėjo kun. Gintaras Blužas. Apie šeimos svarbą trumpai pasidalijo Tarybos narys Andrius Bautronis. Šventėje buvo galima pasikalbėti, užduoti rūpimą klausimą Raseinių, Šiluvos, Ariogalos, Betygalos parapijų kunigams. Taip pat visą laiką buvo galima pabendrauti su „Marijos Radijo“ savanoriais. Koncertą vedė Sandra ir Donatas Maslauskai.

Kol tėveliai klausėsi koncerto ir bendravo, su vaikais žaidė „Svajoklio“ aktorių grupė bei dailės mokytoja Gintarė Norkienė su padėjėjomis. Buvo galima pajodinėti ar bent paglostyti iš hipodromo visų džiaugsmui atkeliavusius arkliuką ir ponį bei pašokinėti ant batuto. Visi vaikai buvo apdovanoti linksmais balionais.

Nors žvarbokas pavasarinis oras ir vertė truputį gūžtis, tačiau per Mišias prasisklaidę lietaus debesys leido norintiems iki valios šokti, dūkti, žaisti, dalintis bendryste ir džiaugtis Dievo dovanota gyvybės dovana. Juk šventė pirmiausia turi būti kiekvieno širdyje. Bet kokiu oru. Bet kokiomis aplinkybėmis. Svarbu, kad šalia būti tau ranką ištiesiantis žmogus. O kad šventiška nuotaika išliktų širdyse kuo ilgiau, šventės pabaigoje visi buvę kunigai suteikė iškilmingą palaiminimą.

Te Viešpaties malonė lydės visus atėjusius, padėjusius, parėmusius, geru žodžiu paminėjusius ir koncertavusius ne tik artimiausiomis dienomis, bet ir visus šiuos Gailestingumo Jubiliejaus metus.

Organizatorių komanda labai nuoširdžiai dėkoja pagrindiniams šventės rėmėjams:
Lietuvių katalikų religinei šalpai
UAB DIG ,,Baltieji rūmai“,
UAB ,,Litspin“,
UAB ,,Danspin“,
UAB ,,Raseinių statyba“,
Česlovui Kenstavičiui,
Edmundui Jonylai,
Antanui Kilčauskui,
UAB „Renorapa“,
G.Bulotos IĮ parduotuvei ,,Svirnelis“,
Danutės Pečiulaitienės IĮ ,,Virimgė“,
Raseinių Krašto istorijos muziejui,
floristei Kristinai Beržeckienei,
Raseinių dekanato Šeimos Centrui ir Caritas,
Raseinių r. savivaldybei,
Raseinių r. Kultūros centrui,
o taip pat Raseinių r. Policijos komisariatui bei UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“.
Bei informaciniams rėmėjams: savaitraščiams ,,Alio, Raseiniai“ ir „Naujas Rytas“, internetiniams portalams Manoraseiniai.lt, Kraštietis.lt, Raseiniškis.lt

 

Šventės akimirkos ( fotografai Vytalius Judickas, Emilija Kumpikevičiūtė, Algimantė Ambrulaitytė ir Irena Dambrauskaitė) :

 

Komentarai uždrausti.