Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

Raseinių parapijiečių kelionė į Vienuolijų Palapinių šventę Vilniuje

Rugpjūčio 29-ą dieną būrelis Raseinių parapijiečių vykome į Vilnių – į turbūt gražiausią ir pagrindinę Pašvęstojo Gyvenimo metų šventę – į Vienuolijų Palapinių šventę. Popiežiaus Pranciškaus paragintos Lietuvos vienuolijos šiuo renginiu norėjo iš arčiau atverti vienuolių gyvenimą bei betarpiškai susitikti įvairius žmones. Vilniaus širdyje, Bernardinų sode buvo trisdešimt trys palapinės, kiekvienoje kurių galima buvo sutikti ir pabendrauti su Lietuvoje veikiančių vyrų ir moterų vienuolijų atstovais, susipažinti su jų veiklomis, misijomis, ordinų įkūrėjais ir šventaisiais, išgirsti padrąsinantį žodį, pasivaišinti pyrago ar sumuštinio gabalėliu, obuoliu, parsivežti į namus vienuolių rinktų vaistažolių, kvapios uogienės ar medaus. Seserys mokė piešti ant stiklo, verti ar rišti rožinius, apyrankes, pakabukus ant kaklo, velti vilną. Visur buvo pilna šypsenų, šilto bendravimo ir Dievo palaimos. Aikštėje nuo scenos sklido giesmės, vienuolių liudijimai, mokymai. Maldos palapinėje meldėmės prie ikonos, kam reikėjo – broliai tarnavo asmeniškiems pokalbiams ir išpažintims. Šventę vainikavo iškilmingos šv.Mišios Bernardinų bažnyčioje.

Širdingai dėkojame Raseinių parapijos klebonui kun.Vytautui Paukščiui už palaiminimą ir didžiulę paramą vykti į tokią nuostabią šventę ir galimybę patirti bendrystės džiaugsmą. Taip pat labai dėkojame UAB „Raseinių autobusų parkas“ už paramą kelionei autobusu.

Mūsų piligrimų mintys:

Pirmiausia tai buvo jų – vienuolių – šventė. Buvo gera stebėti, kaip jie patys džiaugiasi matydami ir bendraudami vieni su kitais.

Stebino ir džiugino abitų spalvų įvairovė: balta, melsva, mėlyna, pilka, ruda… Ir visų šypsenos ir giedruma…

Buvo tiesiog nuostabu ir nepakartojama. Jaučiamės pakylėti.

Didžiulė piligrimystė: bendravom su vienuoliais, meldėmės Bernardinų bažnyčioje, aplankėme Katedrą, šv.Kazimiero koplyčią ir Aušros vartus.

 

Tekstas ir nuotraukos Irenos Dambrauskaitės

Komentarai uždrausti.