Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

„Pasilikite mano Meilėje“

„Šv.Valentino laiškai“ ketvirtą kartą sukvietė parapijiečius į muzikos ir liudijimų vakarą „Pasilikite mano Meilėje

Praėjusieji metai vyskupų buvo paskelbti „Šeimos metais“. Visus metus nuolat girdėjome šiuos Jėzaus žodžius : “Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų“. Šie metai vyskupų paskelbti Pašvęstojo gyvenimo metais ir keliauja su žodžiais „Sek paskui mane“. Džiaugsmas ir Meilė – du žodžiai, kurie pakylėja ir pripildo širdis. Švento Valentino diena ir yra kaip tik puiki proga pakalbėti apie visą apglėbiančią ir visus pradžiuginančią Meilę.

Šį kartą „Šv.Valentino laiškus“ „rašė“ kun. Darius Vasiliauskas iš Kauno Palemono parapijos, pranciškonė sesuo Pranciška Bubelytė iš Jonavos bei Michailas Denisenko su grupe iš Klaipėdos. Visi atėjusieji kaip ir kasmet gavo ir po asmeninį mažą laiškutį. Labai jautrūs asmeniniai liudijimai, išmintingas žodis, muzikos ir vaizdo garsai smigo giliai į širdis. Štai keletas žiūrovų minčių:

„Buvo miela būti, tiesiog būti – muzikoje, žodyje, šviesoje, vienybėje, kartu ir atskirai… (Netikėtai  man) atviri liudijimai… Pajutau dėkingumą visiems, kurių dėka galėjau būti šį vakarą čia… Ir laiškas – toks paprastas ir toks nepaprastas…“ ( Adelė )

Pirma mintis, kad meilė – tai augantis jausmas. Ji gali plėstis iki nesuskaičiuojamų ribų. Ir aš kalbu ne tik apie meilę sutuoktiniui, vaikui, bet kiekvienam žmogui. „Šv. Valentino laiškų“ skaitytojai – gyvi liudytojai, kad Viešpaties meilė – begalinė ir žmogaus meilė gali būti didelė, nuolanki, teikianti džiugesį, nieko nereikalaujanti, stiprinanti. Tik mažiau vaikykimės žvangančio vario ir skambančių cimbolų. Tuštybių mugė skurdina mūsų dvasią.
Jausmas, kuris kilo? Nežinau, ar kitiems taip būna, bet aš labai dažnai ilgiuosi Dievo, trokštu geriau jį pažinti. Dažnai galvoju, kad mano tikėjimas dar nepilnas, nors su Viešpačiu kasdien kalbuosi malda, savo žodžiais, mintimis. Pasiilgstu buvimo su krikščioniška bendruomene mišių aukoje, susibūrimuose, todėl Šv. Valentino laiškai, tai viena iš puikių progų pabūti kartu su Viešpačiu ir bendruomene. Jaučiausi sutikusi gyvą Jėzų, širdis prisipildė tikro džiugesio, klausantis pasišventusiųjų ar meilę Dievui, žmogui, gyvenimui taip gražiai šlovinančių muzika.“  ( Sandra )

„Man labiausiai įstrigo kunigo ir vienuolės pasidalijimas apie vaikystės žaizdas ir jų asmeninį kelią nuo nemeilės link meilės. Aš taip pat pilnas tokių žaizdų ir todėl dažnai esu labai piktas… Matyt, atėjo laikas išraudoti ir nustoti zysti. Vis niūniuoju vieną dainos eilutę: „Ir štai nauja žmogaus pradžia“…“ ( Jonas )

„Tokie renginiai visada priverčia giliau susimąstyti apie gyvenimo prasmę, vertybes, tarpusavio santykius, pagarbą, meilę… Buvo labai gera stebėti daugumą jaunimo, kuris dėmesingai, su nuoširdžiu susidomėjimu klausėsi kunigo Dariaus ir sesers Pranciškos liudijimų, Michailo grupės atliekamų kūrinių. Manau jaunus žmones sužavėjo jų nuoširdumas, valia, ryžtas, Dievo ieškojimas ir atradimas. Tą vakarą mėgavausi buvimu tarp tokių žmonių.“ ( Jolanta )

Muzikantų grupė iš Klaipėdos nuoširdžiai pasidžiaugė taip šiltai juos priėmusia publika, kuriai atliko pluoštą dainų ir apie meilę, ir apie Dievą, ir apie Tėvynę, ir net apie „feisbuką“. Ir viskas tarsi susijungė į vieną į bendrą Michailo klausimą pabaigoje: „Ar jau radot atsakymą – tai kas gi toji meilė?“

O popiežius Pranciškus šiuos žodžius parašė tarsi būtent šiam vakarui: Džiaugsmas nėra nereikalingas žmogaus gyvenimo papuošalas, bet tiesiog būtinybė ir pamatas. Kiekvienos dienos rūpesčiuose kiekvienas vyras ir kiekviena moteris visa savo būtybe siekia pasiekti džiaugsmą ir pasilikti jame.“

Už bendrystę ir pagalbą nuoširdžiai dėkojame
Raseinių parapijos klebonui kun.Vytautui Paukščiui, Raseinių r. Kultūros centrui, UAB „L klubas“, UAB „Renorapa“, renginį vedusiai Sandrai Maslauskienei, fotografui Vytaliui Judickui, informaciniams rėmėjams – „Alio, Raseiniai“, manoraseiniai.lt, krastietis.lt, raseiniskis.lt bei visiems, parėmusiems renginį. Tegul jūsų džiaugsmui nieko netrūksta…

 

Komentarai uždrausti.