Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

2015 balandžio 26

Šeimų šventė „Pasaulio taika prasideda šeimoje“

Ar žinote, kad jeigu gali laikyti kieno nors ranką savojoje, apkabinti, ar nors pabūti kartu,- esi vienas laimingiausių pasaulio žmonių. Daugeliui ši galimybė buvo prievarta atimta, o labai daug tų, kurių niekas nevaržo, deja, pamiršo kaip tai daryti…

Balandžio 26-ą buvo minima Pasaulinė Gyvybės diena. Nuo 1998 metų Lietuvoje ši diena – kaip Gyvybės kultūros skleidimo diena –  švenčiama paskutinį balandžio sekmadienį. Tai diena, kalbanti apie vyro ir moters meilę, santuoką, ištikimybę, šeimą, nes šeima yra naujos gyvybės lopšys. Kiekvienas sąmoningas, doras ir geros valios žmogus turi saugoti ir mylėti žmogiškąją gyvybę nuo jos prasidėjimo momento iki natūralios mirties. Tai  meilės įstatymo laikymosi diena, kai padedame visiems silpnesniems, mažiems, ligoniams ir visiems reikalingiems mūsų pagalbos, kai neskirstome žmonių į vertingus ir nevertingus, atgyvenusius, pasenusius.

Raseinių parapijoje šią dieną jau antrus metus iš eilės miestiečius kvietėme į Šeimų šventę. Raseinių bažnyčioje dekanas, Raseinių parapijos klebonas kun.V.Paukštis už šeimas aukojo šv.Mišias, giedojo parapijos jaunimas. Po to Kultūros centre vyko krikščioniškos muzikos koncertas, kurio svečiai dalinosi džiaugsmu ir dėkojo Dievui už gyvenimo dovanas. Iš Kretingos atvykusi dainų autorė ir atlikėja Rasa Pienė su grupe padovanojo dainuojamosios poezijos ir jautriai švelnių giesmių. Įdomu tai, kad grupėje groja ir dainuoja du broliai pranciškonai.

O grupė iš Kauno „Christ Team“ šlovino Dievą jau trankesniu stiliumi, kuris irgi nepaliko abejingų. Garsą ir žodžius stiprino specialūs apšvietimo efektai. Muzikantų dovanas papildė kun.Andriejaus Sabaliausko iš Šiluvos katechezė. Kunigas pabrėžė, kad šeima yra ne tik mūsų gimtoji ar jau sukurta šeima, kurioje gyvename, bet ir kiekviena bendruomenė. O visų šeimų pagrindas yra tikroji Meilė, kuri duoda gyvenimui prasmę ir džiaugsmą.

Koncerto pabaiga buvo visiems labai netikėta, nes į sceną išėjo sėdinčių salėje vaikai. Kol tėveliai klausėsi koncerto, jų atžalos kartu su jaunimo savanoriais ir nepailstančia Romena Drąsutiene gretimoje salytėje turėjo savo linksmų užsiėmimų: piešė, lankstė origamius, šoko, dainavo ir žaidė. Improvizuotas mažųjų ir savanorių Gyvybės choras visus pralinksmino nuo scenos sudainuodamas „Du gaidelius“.

Po koncerto šventės dalyviai dar ilgai nesiskirstė ir fojė šiltai bendravo vieni su kitais, gurkšnodami arbatą.

Pasaulio taika prasideda šeimoje“ – tai pal.Motinos Teresės iš Kalkutos žodžiai. Mokėkime vertinti kasdienius gyvenimo džiaugsmus, šalia esantį artimą, dažniau šypsotis ir Meilės pasaulyje bus daug daugiau.

Širdingai dėkojame:
dekanui, Raseinių parapijos klebonui kun.V.Paukščiui;
Raseinių r. Kultūros centrui;
renginį vedusiai Sandrai Maslauskienei;
Romenai Drąsutienei;
Prezidento J.Žemaičio gimnazijos dailės mokytojai Gitanai Jukilaitienei bei gimnazistams Valentui Cinokui ir Livetai Meškauskaitei;
šventės rėmėjams: Raseinių r. Savivaldybei,
Raseinių Kredito unijai,
UAB „Danspin“,
UAB „Bilderis“.

O labiausiai dėkojame visiems, kurie išgirdo ir atėjo pabendrauti bei pasidžiaugti nuostabiu šeimynišku sekmadieniu.

 

 

Nuotraukos: Vytaliaus Judicko  ( nuotraukų bus daugiau)

Komentarai uždrausti.