Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

2011 m. Gavėnios penktadieniai

Raseinių parapijos Jaunimo centro iniciatyva parapijiečiai turėjo galimybę penktadieniais, po šv.Mišių bažnyčioje, parapijos namuose vykusiuose susitikimuose apmąstyti savo ir Dievo santykį, susikaupti, pasimelsti, pasimokyti, pagiedoti ir tiesiog pabūti kartu. Kiekvienam žmogui yra svarbus bendravimas ir suvokimas, kad esi bendruomenės dalis. Deja, dažnai atsiveriame sienomis ir tiesiog nenorime bendrauti. Tikintieji yra Bažnyčios dalis, jos kūno nariai. Ir, turint gyvą tikėjimą, tą labai greitai pajauti. Kai gera vienam nariui, tą džiaugsmą jaučia ir kiti. Kai skauda vienam- skauda ir kitiems. Bet ne veltui sakoma, kad pasidalytas džiaugsmas padidėja, o pasidalytas skausmas- sumažėja.

“O jūs kuo mane laikote?“ (Lk 9, 18 – 24). Šie Kristaus žodžiai mokiniams buvo pasirinkti ir šios gavėnios susitikimų tema.

…Gavėnios penktadienių susitikimų ciklas prasidėjo Raseinių parapijos vikaro kun.Petro Mackevičiaus paskaita apie laisvę ir popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimo apmąstymu. “Nebijokite, atverkite, plačiai atverkite duris Kristui,”- šis popiežiaus, kuris gegužės 1-ąją buvo paskelbtas palaimintuoju, kvietimas turėtų kiekvieną dieną skambėti tikinčiojo širdyje…

…Susitikimas su šv.Pranciškaus Onkologijos centro kūrėjais, savanoriais ir ligą nugalėjusiomis moterimis, sustiprino viltį ir tikėjimą tuo, kad Dievui nėra negalimų dalykų…  „Vertybės buvo perkainuotos tą pačią minutę. Didžiausią atramą gavau iš tų, kurie jau perėjo šią ligą. Tai buvo padrąsinimas nepasiduoti ir tikėti. Ir tik sustojus pagalvoti ir atidavus savo ligą su visu gyvenimu Dievui, atėjo pasveikimas.“– liudijo Daiva J.

…”Statykime tiltus, o ne sienas,”– dar vienas popiežiaus Jono Pauliaus II kvietimas atsiliepė pirmomis Raseiniuose ekumeninėmis Taize pamaldomis. Įvairių krikščioniškų konfesijų nariai kartu meldėsi už krikščionių vienybę ir giesmėmis šlovino Viešpatį. Pirmas, bet tikrai ne paskutinis susitikimas buvo labai šiltas. „Man labiausiai įsiminė ekumeninės Taize pamaldos. Su kitų konfesijų atstovais bendravimas man nėra naujiena, turiu draugų iš LLK, TŽ ir kitų bažnyčių, tačiau savo mieste nepažinojau nei vieno. Iki to laiko Raseinių parapijos namuose į Taize pamaldas rinkdavosi tik katalikai. Šį kartą, kai meldėmės kartu su žmonėmis iš kitų bažnyčių, širdy jaučiau didelį džiaugsmą, kad galime visi kartu susirinkę melstis giesmėmis žvelgdami į mus vienijantį Jėzų Kristų. Buvo smagu tiesiog pamatyti brolius Kristuje iš Raseinių!:)“ (Rūtos liudijimas ).

…Ketvirtą penktadienį mus aplankė grupė Kauno Kunigų seminarijos klierikų. Būsimi kunigai dalijosi mintimis apie kunigystę, pašaukimą, Dievo Gailestingumą, seminariją, pristatė daugiau nei šešerius metus trunkantį kasdienį seminaristo gyvenimą. Kartu meldėmės, giedojome, bendravome…

…VDU Katalikų Teologijos fakulteto dekanas dr.Benas Ulevičius pas mus lankosi jau ne pirmą kartą. Charizmatiška asmenybė, teologijos mokslų daktaras ir krikščioniško sunkiojo roko grupės „Quest Rising“ narys, lengvai randantis bendrą kalbą ir su jaunu, ir su senu. Jo paskaita apie Jėzaus ir Adomo sąsajas, apie neįtikėtiną Dievo planą padėti žmogui, kuris nuo gimimo neša pirmojo žmogaus nuodėmę, apie mirties, gyvenimo ir nuodėmės santykį pilnutėlės parapijos namų salės buvo išklausyta sulaikius kvėpavimą. Susitikimo pabaigoje jaunas vaikinukas uždavė gerą klausimą: „O kas toliau?“. Tikėkimės, kad prieš Kalėdas išgirsime tęsinį…

… Laikas nenumaldomai eina savo keliu. Ir mes kartu su juo. Ir tik mes patys galime pasirinkti, kaip tuo Gyvenimo keliu eiti. Kaip pirmame susitikime pabrėžė kunigas vikaras, Dievas tam ir suteikė mums laisvę: laisvę rinktis Dievą ar Jo nesirinkti, laisvę tikėti ar netikėti, laisvę rinktis Gyvenimą ar Mirtį. Tai tikrosios Laisvės prasmė. Ir šie gavėnios penktadienių susitikimai, užsibaigę bendruomenės Susitaikinimo pamaldomis, buvo nuostabi proga pasiruošti džiugiai ir tikrai šv.Velykų šventei.

„Gavėnia – laikas maldai, pasninkui, atgailai ir Dievo begalinio Gailestingumo priėmimui. Tačiau Gavėnios penktadienių susitikimai man davė dar vieną dalyką – buvimą vieni su kitais, bendravimą ir bendrystę. Visi susitikimai buvo skirtingi ir savaip kalbėjo, nešė tam tikrą žinią tiek mano gyvenimui, taip pat tikiuosi, ir kitų gyvenimams. Šiais metais supratau tai, kad ramybę atrandu švęsdama šv. Mišias ir tai man labai svarbu. Gavėnios laikotarpiu penktadienio šv. Mišios buvo nuostabiausios, Viešpaties Jėzaus Kristaus, ramybės šaltinis.“  ( Ieva ).

 

 

Komentarai uždrausti.