Site menu:

Šiluva

2024 m. kovo mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Sau    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Paieška

2010-12-23 Kūčios parapijos bendruomenei

 Jau tradicine tapusi parapijos Carito, seniūnijos ir bendruomenės ruošiama Kūčių vakarienė gruodžio 23 dienos popietę sukvietė į parapijos namus gausų būrį parapijiečių. Nepabūgę kylančios pūgos jaukia parapijos namų šiluma, geru žodžiu ir gardžiu Kūčių stalo vaišių kąsniu dalijosi ir vieniši parapijiečiai, ir gyvenimo nuskriausti benamiai, ir parapijos grupių nariai, ir Raseinių vaikų globos namuose likę globotiniai, ir gerumu besidalinantys elito atstovai.

Jaunimo chorelio giesmėmis pradėtas vakaras pripildė širdis ramybės ir šventės laukimo. Raseinių parapijos klebonas kun.Vytautas Paukštis visiems linkėjo išgyventi tikėjimą vaiko širdimi bei priminė tikrąją Advento prasmę. Kaip trys išminčiai budėdami ėjo paskui Betliejaus žvaigždę ieškodami tarsi nežinia ko, taip ir mes turime nuolat budėti ir ieškoti Dievo. Nes kas ieško, tas ir randa. O Dievas mums gali apsireikšti ir kaip stokojantis, kaip vargstantis, kaip ieškantis pagalbos…

Švenčių proga visus susirinkusius sveikinę Raseinių rajono Savivaldybės meras D.Šadauskis, vicemerė G.Rašimienė, seimo nario E.Jonylos žmona D.Jonylienė, Tarybos narys R.Zubiela linkėjo būti dvasingiems, turėti mažiau savyje pykčio ir nemeilės, linkėjo tikėjimo, vilties, stiprybės, meilės, ramybės ir gražių švenčių.

Raseinių seniūnas Jonas Elzbergas, labai nuoširdžiai besirūpinantis, kad šioje vakarienėje dalyvautų benamiai ir vieniši varguoliai, pasidžiaugė, kad pūgos neišsigando ir į parapijos namus atėjo nors dalis iš 200 Raseinių mieste esančių tokių gyvenimo nuskriaustų žmonių: „Visi nori džiaugsmo, todėl ir renkamės čia, kad galėtume tuo džiaugsmu pasidalinti“. Seniūnas kvietė vargstančius nebijoti ateiti į seniūniją ir pasisakyti apie savo bėdas, ieškoti pagalbos, bet šie žmonės pirmiausia turi norėti padėti patys sau.

„Gražių Kalėdų švenčių“,- linkėjo visiems klebonas ir, kiekvienam išdalinęs po kalėdaitį, pradėjo Kūčių vakarienės pagrindinį momentą: laužiant kalėdaitį, kitam kažko gražaus palinkėti šv.Kalėdų ir ateinančių metų proga… Tai nuostabus paprotys, nors trumpam panaikinantis amžiaus, socialinius ar turtinius skirtingumus. Čia galėjai kalėdaitį laužti tiek su klebonu, tiek su nedrąsiai žodžius renkančiu vaikų namų globotiniu, tiek su meru, tiek ir su nuo šilumos truputį apsvaigusiu benamiu…

Ir mes jums visiems linkime laimingų, sveikų, gerų ateinačių Naujų metų, kuriuos lydėtų Kūčių naktį Gimusio Jėzaus palaiminimas ir Betliejaus žvaigždės šviesa !

Komentarai uždrausti.